Nieuws

Nieuws

NIEUWS

2017-02-02 | Nederland in Europa.nl

Nederland in Europa

Al ruim 50 jaar is Nederland van mening dat er in Europa samengewerkt moet worden om grensoverschrijdende problemen aan te pakken en op te lossen. Nederland als handelsland heeft voordeel aan internationale samenwerkingen. Inmiddels bestaat de samenwerking niet meer alleen tussen België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Italië, maar zijn er 27-lidstaten verbonden met elkaar door middel van de Europese Unie. Inmiddels is meer dan de helft van nieuwe wetten in Nederland het gevolg van Europees beleid. Grensoverschrijdende problemen zoals milieu, criminaliteit en handel staan hoog op de Europese agenda.

Ondanks dat de samenwerking ervoor zorgde dat de welvaart gestegen is, en de internationale handel vele malen eenvoudiger is geworden, komt er ook veel kritiek op de Europese Unie. In Nederland werd in 2005 massaal tegen de Europese grondwet gestemd. In het vervolg daarop, het Verdrag van Lissabon, werd toen een grotere rol voor de nationale parlementen vastgelegd. Ook de euro staat vandaag de dag onder druk doordat EU-landen als Griekenland met Europees geld overeind gehouden moeten worden.

Nederland in Europa bevat nieuws, informatie, feiten, diepgang en opinie over de rol van Nederland in Europa. De website besteed zowel aandacht aan de gevolgen voor de Nederlandse burger als het bedrijfsleven. Wat betekent het Verdrag van Lissabon bijvoorbeeld voor Europa, en wordt het geen tijd voor Nederland om uit de Euro te stappen? Op de website worden zowel voor- als tegenstanders aan het woord gelaten, met als doel een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de rol van Nederland in Europa.

2017-01-26 | Het Parool

Het maakt niet uit wat u stemt, zolang u maar anti-nexit kiest

Parool No Nexit

2017-01-26 | AD

Broer en zus steunen EU met ‘No Nexit’

2017-01-16 | No Nexit

Samen No Nexit – Laat een ander niet voor je kiezen

No Nexit wil een EU uittreding van Nederland voorkomen. Wij activeren met name de ‘jongere niet-stemmers’ om naar de stembus te gaan. In de UK is een groot gedeelte van de jongere generatie niet gaan stemmen. Deze generatie moet gaan stemmen voor haar toekomst om de situatie als in de UK te voorkomen. Laat een ander niet voor je kiezen!

Om de boodschap zo breed mogelijk te verspreiden hebben we jouw hulp nodig. Om met elkaar, tussen alle verkiezingsretoriek door, ervoor te zorgen dat onze generatie naar de stembus gaat. Het wordt tijd dat wij onze stem weer laten horen.

2016-12-07 | ABN AMRO

Goede hoop dat een Nexit niet snel zal gebeuren

ABN AMRO gelooft er niet in dat de verkiezingen zullen leiden tot een Nexit. In het artikel van Euro Watch(Red. het Europese onderzoeksteam van de bank) worden de politieke factoren die een impact zullen hebben op de deelname aan de EU op een rijtje gezet.
Eurowatch noemt een Nexit na de verkiezingen onwaarschijnlijk, zelfs als de PVV de grootste partij wordt.

ABN AMRO verwacht dat tijdens het vormen van een coalitie het standpunt om de EU te verlaten al snel zal worden opgeofferd, en ook een bindend referendum zal uitblijven.

Wij hopen natuurlijk dat deze voorspelling helemaal gaat uitkomen. Tot die tijd blijven wij iedereen informeren en activeren!

Lees het volledige artikel op de site van ABN AMRO (Engelstalig)

SOCIALS