Nederland in Europa

Al ruim 50 jaar is Nederland van mening dat er in Europa samengewerkt moet worden om grensoverschrijdende problemen aan te pakken en op te lossen. Nederland als handelsland heeft voordeel aan internationale samenwerkingen. Inmiddels bestaat de samenwerking niet meer alleen tussen België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Italië, maar zijn er 27-lidstaten verbonden met elkaar door middel van de Europese Unie. Inmiddels is meer dan de helft van nieuwe wetten in Nederland het gevolg van Europees beleid. Grensoverschrijdende problemen zoals milieu, criminaliteit en handel staan hoog op de Europese agenda.

Ondanks dat de samenwerking ervoor zorgde dat de welvaart gestegen is, en de internationale handel vele malen eenvoudiger is geworden, komt er ook veel kritiek op de Europese Unie. In Nederland werd in 2005 massaal tegen de Europese grondwet gestemd. In het vervolg daarop, het Verdrag van Lissabon, werd toen een grotere rol voor de nationale parlementen vastgelegd. Ook de euro staat vandaag de dag onder druk doordat EU-landen als Griekenland met Europees geld overeind gehouden moeten worden.

Nederland in Europa bevat nieuws, informatie, feiten, diepgang en opinie over de rol van Nederland in Europa. De website besteed zowel aandacht aan de gevolgen voor de Nederlandse burger als het bedrijfsleven. Wat betekent het Verdrag van Lissabon bijvoorbeeld voor Europa, en wordt het geen tijd voor Nederland om uit de Euro te stappen? Op de website worden zowel voor- als tegenstanders aan het woord gelaten, met als doel een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de rol van Nederland in Europa.

Nederland in Europa – website

NIEUWSBRIEF AANMELDEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!