Kiezen met AD en jongerenplatform VICE

AD en jongerenplatform VICE gaan samenwerken in aanloop naar de verkiezingen. Twee weken lang worden video’s uitgewisseld waarin lijsttrekkers van zeven verschillende partijen hun visie geven op onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Hoe denkt Jesse Klaver over liegende politici? En hoe kijkt Lodewijk Asscher eigenlijk naar wiet en alcohol?
Belangrijkste doel: de nieuwe generatie naar de stembus krijgen.

Vandaag is de eerste video van VICE op AD.nl te zien. ,,Samenwerking is dé manier om je lezers en bezoekers journalistiek te bieden die je in je eentjhttps://www.vice.com/nl/article/we-spraken-mark-rutte-over-discriminatie-drugs-en-zn-blunder-van-de-vorige-verkiezingene lastiger maken kan”, zegt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis. ,,Dinsdag hielpen wij de Financial Times met een onderzoek naar wat Nederlanders over de politiek denken. En nu gaan we met Vice kijken of we jongeren warm kunnen maken voor de verkiezingen.”

Vandaag aflevering 1 met premier Mark Rutte.
Lees hier waarom het voor columniste Hanina Ajarai een klap in het gezicht is dat driekwart van de jongeren met een migratieachtergrond niet gaat stemmen.

Kiezen met Vice

NIEUWSBRIEF AANMELDEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!